VEEHANDELAARSFAMILIE
Als kind ben ik opgegroeid in een familie van veehandelaars. Zowel aan mijn moeders kant als bij mijn vader thuis waren ze veehandelaren. Al heel mijn leven loop ik dus tussen de koeien en ben er mee groot geworden; een belangrijk onderdeel van mijn leven.
PERFECTE VOORBEREIDING
Doch de horeca trok mij en heb dan ook mijn horecaopleiding gevolgd in Namen in L’Ecôle de l’Hôtellerie. Na mijn opleiding ben ik naar Frankrijk getrokken voor een cursus sommelier in de Auvergne. Aansluitend heb ik een 5 tal jaar een brede waaier van kennis vergaard in verschillende sterrenzaken van Frankrijk tot Zwitserland.
Eens terug in België, heb ik hier in de regio nog enkele jaren ervaring op gedaan in verschillende horecazaken. Tot in 2006, na een jaar renovatie van het pand, mijn grote droom te verwezenlijken: een eigen restaurant!
DE CARON
De naam “de Caron” komt van Heer Caron, dewelke destijds bouwheer was van deze hoeve en eigenaar van het naastgelegen park. Het park zelf, Caron’s Hofke is vrij toegankelijk voor iedereen en heeft prachtige vijvers! Die mooie natuur probeer ik door te trekken in onze eigen tuin met terras. Het is mijn paradepaardje om ervoor te zorgen dat zowel het terras als de tuin er altijd piekfijn uitzien en dat zelfs de parking dagelijks bladvrij wordt gemaakt!
EIGEN VLEES
Tot op de dag van vandaag gaat mijn vader iedere week naar “de met” om daar de mooiste koeien uit te zoeken. Nadien verblijven ze op onze boerderij.
Slachten doen we uiteraard niet zelf, maar gebeurt door een erkend bedrijf. Na de slachting komt een deel van de koe wederom naar hier waar het rund verder uitbeent word. De hele lendes en ruggen worden voorzien van een label met vermelding van de slachtdatum en het ras en in onze rijpingskast geplaatst voor minimum 21 dagen. Het rijpingsproces leggen wij in de menukaart uit.
Laat het u smaken!
Leen van Reusel
Sorry, the comment form is closed at this time.